11 structuri de economie sociala au fost infiintate de Asociatia React, prin proiectul “Anotimpuri la borcan”, in judetele Braila, Constanta, Dambovita, Dolj, Gorj, Ilfov, Prahova si in Bucuresti.
Acestea vor derula activitati de producere si de comercializare a conservelor din legume si fructe. Proiectul aduce atat beneficii economice zonelor de implementare cat si noi oportunitati de angajare pentru persoanele cu dificultati in integrarea sau reintegrarea pe piata muncii.
Prin infiintarea a 7 centre de productie si a 4 centre de valorificare, proiectul ofera o solutie integrata la nevoia de dezvoltare sustenabila a comunitatiilor locale. Astfel, legumele si fructele produse in gospodariile taranesti si transformate dupa retete traditionale in conserve sunt vandute in magazinele infiintate in mediul urban.
„Acest proiect, prin impactul pe care il va genera, vine sa confirme, inca o data, angajamentul Asociatiei React de a contribui la dezvoltarea durabila a comunitatilor in care ne desfasuram activitatea“, a declarat Anca Stefan, presedintele asociatiei React.
Structurile de economie sociala vor oferi 54 de noi locuri de munca dintre care 43 pentru persoane vulnerabile (femei dezavantajate socio-profesional, membri intretinatori ai familiilor cu mai mult de doi copii, inclusiv familii monoparentale). Acestia vor beneficia de formare profesionala gratuita, urmand sa fie calificati in meseria de lucrator in fabricarea conservelor din legume si fructe sau in cea de lucrator comercial.
„Anotimpuri la borcan” este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste in Oameni! (A.D.).