HOSPICE Casa Sperantei organizeaza pe 10 mai 2014, la Castelul Cantacuzino din Busteni, prima editie a Balului Caritabil HOSPICE MASQUERADE. Este vorba despre un bal mascat, la finalul caruia mastile vor cadea pentru a dezvalui doar fete ale generozitatii si umanitatii.
Evenimentul, prezentat de actorul Florin Busuioc şi animat de Trupa Jukebox, este conceput pentru un numar limitat de persoane si se adreseaza oamenilor de afaceri din Brasov si Bucuresti.
Printesa Marina Sturdza va fi prezenta la Balul „Masquerade“, alaturi de mai multi ambasadori ai cauzei HOSPICE. Acest eveniment va da ocazia invitatiilor sa sustina ingrijirea paliativa pentru 400 de pacienti, copii si adulti. Acestia vor putea astfel sa beneficieze de cele patru servicii oferite gratuit de fundatie: ingrijire paliativa la domiciliu, internare in unitatea-spital, consultatii medicale in cabinetul de specialitate şi activitati creativ-recreative şi de integrare sociala.
Seara va fi deschisa de expozitia artistului Ovidiu Carpusor, in acorduri de cvartet. Licitatia ce va avea loc va cuprinde o cina exclusivista in interiorul somptuosului Castel Bran, o plimbare pe mare cu iahtul, un city break, vinuri de colectie si obiecte valoroase de arta. Atmosfera va fi completata de grupul Anatoly si de momente surpriza puse in scena de muzicieni de prestigiu.
La eveniment sunt asteptati 110 persoane din mediul de afaceri din Brasov si Bucuresti. Participarea la eveniment se face prin rezervarea invitatiilor individuale. Donatia minima pentru ocuparea unui loc la balul HOSPICE este de 120 euro, pentru rezervarile achitate pâna la data de 20 aprilie 2014. Ulterior acestei date, donatia minima va fi in valoare de 150 de euro. Se pot face rezervari la adresa de email gabriela.tokes@hospice.ro.
Castelul Cantacuzino din Busteni care va gazdui balul este unul dintre cele mai frumoase castele din România. Edificiul din Busteni a fost construit in 1911 la cererea printului Gheorghe Grigore Cantacuzino, fost ministru al României in perioadele 1899-1900 si 1904-1907.
Castelul este inconjurat de un parc ale carui alei te poarta spre grota, cascade si fântâni arteziene. Sala de primire adaposteste o colectie de heraldica unica in România. Vitraliile, consolele, balustradele din lemn, piatra sau fier forjat, feroneria turnata in bronz, semineele din piatra alba, ornamentate cu mozaicuri policrome sunt elemente care ofera unicitate locului incarcat de mister. Castelul, realizat in piatra si caramida dupa planurile arhitectului Grigore Cerchez, se intinde pe o suprafata de 3148 mp. (A.D.).