Administratia Nationala “Apele Romane” devine partener strategic al proiectului “Let’s Do It, Danube!”, eveniment care se va concretiza in curatarea malurilor Dunarii chiar de Ziua Internationala a fluviului, pe data de 29 iunie 2014.
Dupa colaborarea din cadrul celor patru editii ale zilei nationale de curatenie, echipa Let’s Do It, Romania! desfasoara pentru prima oara proiectul Let’s Do It, Danube! impreuna cu A.N. ”Apele Romane”. Proiectul cuprinde o campanie de educatie, care a inceput, deja, in scolile din judetele dunarene, si curatarea propriu-zisa, eveniment ce a consacrat miscarea Let’s Do It, Romania!. Prima etapa a proiectului a inceput, in data de 7 aprilie, printr-o ampla campanie de educatie non-formala privind ecologia si protejarea mediului si a apelor si va continua pana la terminarea anului educational.
„Am inceput cu mult entuziasm acest proiect. Echipele judetene au dat dovada de o mobilizare exemplara, in cadrul actiunii Saptamana Altfel, mai exact, inceperea campaniei de educatie ecologica. Consideram acest parteneriat ca fiind unul firesc, avand in vedere rolul Administratiei Nationale ”Apele Romane” si preocuparea continua a acestora de a pastra apele curate din Romania. Este un prim pas spre un proiect pe termen lung si dorim sa continuam impreuna drumul pe care am pornit ”, a declarat Andrei Cosuleanu, director executiv „Let`s Do It, Romania!“
Judetele implicate, in acest an, in cadrul zilei de curatenie sunt: Caras – Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Tulcea si Constanta. Din 2010, pana in prezent, echipele de voluntari “Let`s Do It, Romania!” au curatat 35 de zone in judetul Tulcea si au participat la diferite evenimente pentru protejarea Dunarii si a arealului Deltei Dunarii.
”Am fost incantati sa aflam de initiativa echipei de tineri din cadrul ”Let’s Do It, Romania!” de a incepe proiectul ”Let’s Do It, Danube!”. Se stie ca existenta umanitatii depinde de factorul numit ”apa”. Fara apa nu exista viata si, ca orice resursa, ea este epuizabila si nu trebuie folosita in exces. Consider ca rolul acestui proiect este de constientizare a fiecarui cetatean in parte de a pastra, conserva si proteja resursa de apa. Acest parteneriat reprezinta o cale de a reflecta asupra obiceiurilor de utilizare a apei, in mod responsabil, dar si asupra rolului acesteia in susţinerea ecosistemelor şi a vietii umane”, a declarat Vasile Pintilie, director general al Administratiei Nationale „Apele Romane”. (A.D.).