Cea de-a patra ediție a International Recycling Tour, inițiativa programului Every Can Counts, a încurajat audiența să devină #GenerationRestoration, în conformitate cu tema Zilei Mondiale a Mediului din acest an.
Prezentând instalații de artă #PixelCan ale animalelor pe cale de dispariție, turneul a sărbătorit reciclabilitatea dozelor de băutură și a cerut acțiuni de mediu în 16 țări din Europa, Brazilia și Emiratele Arabe Unite.
Această campanie vibrantă a implicat comunitățile atât de pe teren, cât și online, arătând lumii că putem face diferența. Ambasadorii noștri dedicați reciclării, ușor de recunoscut după rucsacii lor verzi, au cutreierat centrele orașelor, parcuri urbane, plaje populare și festivaluri. Misiunea lor a fost clară: să educe și să inspire oamenii despre importanța reciclării dozelor de băutură. Reciclarea unei singure tone de aluminiu poate economisi nouă tone de emisii de CO2 și poate conserva patru tone de bauxită, materia primă esențială pentru producția de aluminiu.
De la plajele din Rio de Janeiro la străzile istorice din Praga și străzile pline de viață din Haga, peste 100 de ambasadori ai reciclării au interacționat cu publicul, răspândind conștientizarea posibilităților infinite ale dozelor de băuturi din aluminiu care, dacă sunt reciclate, ar putea reveni pe raftul unui magazin ca doze noi în doar 60 de zile.
În România, campania a fost marcată la Promenada Mall din București, unde publicul a putut descoperi instalația PixelCan, lucrare de artă realizată din 1200 de doze care ilustrează imaginea unui cimpanzeu, unul dintre cele patru animale vulnerabile și pe cale de dispariție asupra căreia a atras atenția International Recycling Tour 2024 – urs polar, tigru, țestoasă de mare și cimpanzeu.
Instalațiile #PixelCan cu animale pe cale de dispariție au inspirat acțiunea ecologică
În centrul campaniei au fost instalațiile Every Can Counts #PixelCan. Aceste instalații de artă uimitoare au scos în evidență patru animale vulnerabile și pe cale de dispariție – urs polar, tigru, țestoasă de mare și cimpanzeu – specii ale căror ecosisteme sunt degradate de criza climatică. Instalațiile de mari dimensiuni au captivat atenția publicului și au stârnit conversații despre ce pot face indivizii pentru a-și reduce impactul asupra mediului și pentru a contribui la conservarea habitatelor și resurselor naturale.
Pentru a menține încălzirea globală sub 2°C și pentru a evita efectele sale cele mai dăunătoare, trebuie să reducem emisiile de gaze cu efect de seră cu aproape jumătate până în 2030. Potrivit ONU, oprirea și inversarea degradării terenurilor și oceanelor poate preveni pierderea a 1 milion de specii aflate în pericol de dispariție. Restaurarea a doar 15% din ecosistemele din zonele prioritare poate reduce extincțiile cu 60% prin habitate îmbunătățite.
„Nevoia presantă de decarbonizare și minimizarea impactului asupra mediului al umanității se aliniază perfect cu misiunea Every Can Counts. Numai în 2023, Every Can Counts a ajuns la 183,5 milioane de oameni din întreaga lume, facilitând reciclarea a peste 55 de milioane de doze de băutură prin activări de evenimente și parteneriate. Continuăm să lucrăm pentru viziunea noastră de a inspira schimbarea comportamentului și de a ajuta la atingerea rate de reciclare a dozelor de 100%”, spune David Van Heuverswyn, Director al Every Can Counts Global.
Lista completă a locațiilor participante la International Recycling Tour 2024: Alcalá de Henares, Anvers, Belgrad, Brest, Bristol, București, Budapesta, Bydgoszcz, Catania, Dubai, Dublin, Kotor, Praga, Rio de Janeiro, Haga, Salonic
Descoperiți ediția din 2024 a International Recycling Tour în video-ul oficial de pe canalul de YouTube Every Can Counts.