15 personalități din show biz, mass-media, cultură, diplomație, business, arhitectură, IT și gastronomie devin parte dintr-un proiect care promovează dreptul copiilor de a-și alege viitorul.
„Ziua Ștafetei” este o campanie anuală desfășurată de Fundația Terre des hommes România, pentru a aduce astfel în atenție dreptul copiilor de a decide asupra viitorului lor și de a-și alege meseria în cunoștință de cauză. Dreptul copiilor la participare este prevăzut în „Convenția Națiunilor Unite cu privire la drepturile copilului”, care este aniversată în fiecare an pe 20 noiembrie.
În perioada 15 – 26 noiembrie mentorii acestei ediții a Zilei Ștafetei vor vorbi copiilor între 12 -18 ani despre meseria lor și-i vor încuraja să aleagă acel drum care li se potrivește. Discuțiile online vor fi informale și nu didactice, așa încât să creăm un dialog real, bazat pe încredere și simpatie, dincolo de informațiile utile. Mentorii celei de-a zecea campanii Ziua Ștafetei 2021 sunt:
- Cornel Ilie, compozitor și solist al trupei Vunk
- Cristina Tunegaru, profesoară de limba română
- Marius Moga, cântăreț, compozitor și producător
- Dana Rogoz, actriță, designer, personalitate publică și prezentatoare de televiziune
- Octavian Șerban, Ambasadorul României în Albania
- Ioana Chereji, PR Manager UNTOLD & Neversea
- Ivona Amariței, arhitect
- Dana Deac, jurnalist
- Adrian Posteucă, specialist în realitate augmentată
- Camelia Rublinceanu-Bakshi, Director of EMEA Order Management HP
- Anghel Damian, actor
- Vlad Măcelaru, antreprenor în tehnologie, co-fondator ClarK Vision
- Roxana Blenche, chef bucătar, finalist Chefi la cuțite
- Mona Nicolici, jurnalist radio
- Otilia Mantelers, autoare cărți pentru copii, parenting expert
Lista va mai fi completată cu nume-surpriză pe parcurs! Pentru datele și ora întâlnirilor, urmăriți pagina de Facebook Ziua Ștafetei – Acum decid eu. Cei 15 mentori au fost aleși în parte de Fundația Terre des hommes, în parte de copiii care au votat online.
„În contextul pandemiei și al întreruperii educației, considerăm că o astfel de conexiune cu un posibil mentor este mai importantă ca oricând și poate încuraja tinerii, îi poate îndruma să-și continue studiile în direcția dorită. Din experiența noastră, acesta este începutul a multe povești de succes și reușite”, spune Rodica Novac, managerul acestei ediții.
Mentoratul este un model educațional modern pe care Fundația Terre des hommes îl folosește și promovează de cel puțin zece ani în proiectele sale. Sute de mentori au participat la cele zece ediții Ziua Ștafetei de până acum, iar cu ocazia celei mai recente ediții offline (în 2019) aproape 7.000 de copii s-au întâlnit cu profesioniștii din domeniul preferat.