CeRe a lansat la inceputul acestui an campania “CeRe. Fii cetatean!“, pentru a identifica noi probleme comunitare si pentru a oferi servicii de asistenta acolo unde oamenii au nevoie pentru a lupta cu statul sau autoritatile.
CeRe ii indeamna in 2015 pe oameni sa se implice activ in luarea deciziilor comunitare si sa nu considere ca nu au nicio solutie. Campania “Cere. Fii cetatean“ indeamna la schimbari. Practic, anul acesta reprezentantii Centrului vor ca oamenii sa intervina de fiecare data cand au o problema comunitara. Apoi, CeRe ii va sustine pentru a duce la capat cauza lor. Aceasta actiune, coroborata cu proiectul “Bucurestiul civic – pentru cetateni cu simt critic“, care si-a propus consolidarea a patru grupuri civice si asistarea lor in campanii de advocacy, pot duce la un schimbari in comunitate.
“Pornim aceasta campanie pentru a deschide minti si oportunitati. Campania se desfasoara pana pe 17 martie si reprezinta o forma vizuala a activitatii pe care o derulam in fiecare zi“, au declarat reprezentantii CeRe. Astfel, cetatenii se pot folosi de retelele sociale pentru a trimite imagini cu probleme surprinse in oras, iar CeRe le va infrumuseta grafic.
Organizatia CeRe actioneaza ca o parghie pentru ca deciziile publice sa raspunda nevoilor sociale, promovand participarea publica drept un lucru esential al bunului mers al comunitatii. Cu toate ca exista numeroase organizatii non-guvernamentale care lupta pentru cauze nobile, multora le lipsesc instrumentele si cunostintele legislative pentru a actiona. Totodata, organizatia faciliteaza procesul de interactiune dintre ONG-uri, cetateni si autoritati publice sau locale.
“Fiind un centru de resurse foarte bine organizat, CeRe poate sprijini activitati intr-un numar foarte mare, de aici pornind si dorinta acestui manifesto care ii indreamna pe cetateni sa se implice si sa se lase indrumati pentru eficientizarea rezultatelor si cresterea ratei de succes“, au mai precizat reprezentantii asociatiei.
Campania ”CeRe! Fii cetatean” este organizata in cadrul proiectului “Participarea publica pe intelesul tuturor”, finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Bugetul total al proiectului este de 126.089 de euro. (A.D.).