In perioada 23-29 iulie 2016 va avea loc in Cluj Napoca o noua editie a unuia din cele mai importante evenimente destinate liceenilor cu performante deosebite, „Creatori de Viitor – Champions United”.
Proiectul, aflat la cea de a treia editie, va reuni 130 de elevi de liceu cu performante deosebite in educatie, cultura, sport si leadership scolar, profesori de top din Romania, mentori din diverse domenii. Programul este organizat de Asociatia 11even, in parteneriat cu Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca precum si cu o serie de parteneri institutionali, parteneri corporate si media.
“Am pornit in 2014 cu un grup de 60 de liceeni din 5 orase, care au luat parte la prima editie „Creatori de Viitor”. Anul acesta, dupa doar doi ani, reunim la Cluj-Napoca 130 de participanti din 50 de orase, dintre care 10 liceeni au fost selectati din Republica Moldova. Unul dintre obiectivele urmarite in acest proiect este acela de a le oferi acestor liceeni exemple de tineri care au studiat si au muncit in strainatate, dar au ales sa revina inapoi in Romania si sa-si construiasca cariere de succes in tara. An de an, dorim sa-i recompensam la cel mai inalt nivel pentru performantele lor deosebite, pentru ca ei sunt acei tineri care, daca vor alege sa traiasca in Romania, vor avea o contribuţie deosebita la dezvoltarea acestei tari”, declara Ovidiu Neamtu, initiator al programului „Creatori de viitor”.
Intre liceenii selectati sa ia parte la acest program regasim medaliati la olimpiade nationale si internationale la diverse discipline scolare, castigatori de concursuri in domeniul creatiei artistice, campioni nationali la diverse discipline sportive, precum si elevi cu implicare deosebita in voluntariat si in proiecte extrascolare. Cei 130 de participanti urmeaza sa petreaca 7 zile in Cluj-Napoca. Acestia vor putea sa intalneasca mentori din diverse domenii, asa cum sunt: Cristi Danilet (judecator si membru al Consiliului Superior al Magistraturii), Sebastian Vaduva (decan al Griffits School of Management), Rares Panfil (absolvent al Harvard University, cu un masterat in Public Administration la London School of Echonomics si actualmente masterand la University of Oxford), Cezar Grigore (fondator al unui start-up in Silicon Valley), Calin Coman (strategy director la Handsome Advertising), Dan Isai (fondator si CEO al Salad Box), Vlad Capusan (alpinist si explorator).
Intr-o sesiune speciala, participantii vor putea afla povestea „Fabrica de experimente”, un start-up fondat de un grup de liceeni participanti la editia 2015, iar apoi, impartiti pe echipe, vor avea sansa sa lucreze la proprile idei de proiecte ale viitorului. Mai mult, cele mai bune dintre aceste propuneri vor primi o sustinere speciala din partea partenerilor pentru a fi lansate. (A.D.).