Fundatia Vodafone Romania si Fundatia PACT finalizeaza runda de finantare “Implicat in comunitatea mea”, prin care au sustinut 12 proiecte comunitare in domeniile: educatie, sanatate si servicii sociale necesare categoriilor defavorizate, din 12 sate si orase mici din judetele Arges, Braila, Buzau, Dolj, Galati, Olt si Mehedinti.
Proiectele au avut ca beneficiari 616 copii, 125 de tineri si 146 de adulti, iar cei 385 de voluntari au sustinut 19.800 de ore de voluntariat. Contributia locala pentru aceste proiecte s-a ridicat la 75.000 de lei.
„’Implicat in comunitatea mea’ este proiectul pilot al ‘Programului Strategic de Investiţie in Mediul Rural’ si a fost finanţat cu 149.518 euro de Fundaţia Vodafone Romania. Anul trecut ne-am propus sa ajungem in zonele rurale si in localitaţile cu pana la 30.000 de locuitori, sa sprijinim refacerea comunitaţilor locale si sa-i ajutam pe membrii acestora sa gaseasca soluţii la problemele cu care se confrunta zilnic”, a declarat Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania.
In Mehedinti, Asociatia Comunitatii Eselnita Cazanele Dunarii a renovat fostele vestiare si le-a transformat intr-un centru comunitar pentru 24 de copii cu cerinte educative speciale si a derulat activitati dupa scoala, iar Asociaţia Fiii Lupsei a renovat un corp al scolii si a deschis un centru de tineret pentru 100 de tineri care invata aici dansuri traditionale.
In Arges, Asociatia Corbeni Plai Argesean a renovat un atelier mestesugaresc pentru 40 de copii si adulti in Corbeni, iar TEAM Mioveni a derulat o caravana formata din 60 de tineri voluntari in Mioveni si satele invecinate. In judetul Olt, Asociatia Ba Da a organizat ateliere de teatru pentru 20 de tineri liceeni. Ei au invatat sa identifice probleme din comunitate si au pregatit o piesa de teatru prezentata in liceele din Caracal.
In Braila, grupul de initiativa din satul Lanurile a organizat ateliere de dezvoltare sociala si personala pentru 100 de elevi, 70 de parinti si 15 batrani, iar in Buzau, 30 de varstnici din comunitate au beneficiat de servicii de asistenta primara, iar 25 de elevi in situatii de risc de abandon scolar au participat la un program scoala dupa scoala desfasurat de Asociatia pentru Solidaritate, Cultura, Educatie si Dezvoltare din Ramnicu-Sarat.
In judetul Dolj, grupul de initiativa din Ocolna a dotat gradinita din comunitate cu o centrala termica pentru 133 de copii. 15 copii, alaturi de Asociatia Casa pentru cultura Varvoru de Sus, au documentat obiceiurile din sapte sate prin metoda Photovoice pentru a pune in valoare resursele comunitatii. Grupul de initiativa din Negoi a derulat un program scoala dupa scoala cu 30 de copii din familii defavorizate.
In Galati, grupul de initiativa din Priponesti a forat un put pentru a alimenta scoala cu apa curenta de care se bucura acum 139 de copii, iar grupul de initiativa Parinti copii cu dizabilitati comuna Liesti a organizat sesiuni de terapie cu 14 copii cu dizabilitati, activitati comunitare, au montat un umbrar si au achizitionat un microbuz pentru transport. (A.D.).