Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare investitor in industria lemnului din Romania si partener al institutiilor de invatamant, isi asuma, de mai bine de cinci ani de zile, rolul de sustinator al copiilor care isi doresc sa isi dedice viitorul profesional industriei de prelucrare a lemnului.
In directia acestei viziuni dedicate comunitatilor in care isi desfasoara activitatea, compania anunta inceperea lucrarilor de renovare a internatului care va gazdui, din toamna acestui an, 28 de elevi ai unei clase profesionale nou create in cadrul Colegiului Tehnologic „Grigore Cobalcescu” din Moinesti, judetul Bacau.
Infiintarea clasei profesionale este un pas important in consolidarea unui domeniu aflat, in prezent, la inceput in Romania, din perspectiva alinierii la standarde occidentale, de ultima ora. Holzindustrie Schweighofer isi propune sa ii ofere repere de succes, prin tinerii a caror instruire o sustine, cu resurse materiale necesare. Holzindustrie Schweighofer va asigura, cu o investitie initiala de 40.000 de euro, renovarea internatului si dotarea cu echipamente moderne si specifice industriei de prelucrare a lemnului, a unui laborator pentru aplicatii practice. In plus, compania va aloca, odata cu inceperea anului scolar, un buget total de aproximativ 240.000 de euro, astfel incat, lunar, elevii sa beneficieze de cele mai bune conditii de studiu si de cazare.
In cadrul clasei nou create, 14 elevi vor fi formati, timp de trei ani, in meseria de lacatus mecanic, iar alti 14 elevi, in meseria de electrician joasa tensiune. Acestia vor fi incurajati sa isi dezvolte la maxim cunostintele si talentul; pe langa bursa de la stat, ei vor primi de la Holzindustrie Schweighofer burse de pana la 750 lei lunar, in functie de rezultatele scolare obtinute. Cei 28 de elevi, deja inscrisi la cursurile noii clase profesionale, vor avea ocazia sa isi desfasoare stagiile de practica, in fabricile din Romania ale companiei, pentru a cunoaste indeaproape modele de profesionisti, care sa ii inspire, dar si specificul meseriei. La finalizarea studiilor, absolventii vor primi un Certificat de competenta profesionala nivelul III si un Certificat de absolvire a ciclului inferior liceal. In limita locurilor disponibile, acestora li se va oferi oportunitatea de angajare in cadrul Holzindustrie Schweighofer, in functia de electrician, lacatus mecanic sau operator.
„Suntem atenti la nevoile comunitatilor locale si ne implicam in viata acestora, prin proiecte de responsabilitate sociala, menite sa sustina dezvoltarea durabila. Gandim pe termen lung si viziunea noastra in ceea ce priveste dezvoltarea unei afaceri sustenabile include si sustinerea comunitatilor in care ne desfasuram activitatea, cladim punti pentru viitor. Un loc aparte il reprezinta educatia: contribuim la formarea viitorilor specialisti din industria lemnului. Avem parteneriate cu institutiile de invatamant din Romania, carora le acordam sprijin, pentru a le oferi tinerilor oportunitati de formare profesionala la cel mai inalt nivel”, spune Dan Banacu, Director General, Holzindustrie Schweighofer.
Activ implicata in sustinerea programelor de implicare in viata sociala a comunitatii, numai in ultimii cinci ani, compania a sprijinit cu peste 5 milioane de euro proiecte de anvergura in domeniul sanatatii si al educatiei. (A.D.).