Proiectul renovării și modernizării Secției de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Clinic de Urgență Constanța se apropie de punctul final, lucrările fiind deja realizate în proporție de aproape 70%. Proiectul urmează să fie finalizat în 4-6 luni.
„Am încheiat cu bine cea mai consistentă parte a acestui proiect și putem spune că am intrat în linie dreaptă cu lucrările. Noua secție a prins deja contur, dar mai avem câțiva pași importanți în față”, a declarat Angela Galeța, Directorul Fundației Vodafone România.
În perioada următoare, echipa proiectului va coordona instalarea consolelor medicale în noua secție, implementarea soluției de telemedicină, montarea ușilor cu sistem dublu de deschidere, special adaptate pentru acest spațiu și a ferestrelor cu sistem de umbrire.
Odată cu finalizarea proiectului, nou-născuții din Constanta și județele limitrofe, Tulcea, Brăila, Ialomița și Călărași, vor beneficia de servicii medicale la cele mai înalte standarde existente la ora actuală. Secția va dispune de echipamente medicale de ultimă generație și instalații moderne, spații speciale pentru părinți și personalul medical și săli de consultație. Soluția de telemedicină care va fi implementată la Constanța va permite transmiterea securizată de imagini și parametri medicali, în timp real și urmărirea de la distanță a semnelor vitale ale pacienților. Noua unitate va deveni a doua din țară care va opera la acest nivel, după Secția de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Marie Curie din București, construită printr-un proiect susținut de Fundația Vodafone România în parteneriat cu Asociația Inima Copiilor.
Lucrările de renovare și modernizare a Secției de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Clinic de Urgență Constanța au început în august 2017. Proiectul este realizat cu sprijinul Fundaţiei Vodafone Romȃnia, care asigură coordonarea lucrărilor și o finanțare de 1,1 milioane de euro, acordată în cadrul parteneriatului cu asociațiile Dăruiește Aripi și Inima Copiilor. În secția de la Constanța primesc anual îngrijire 1.000 de copii cu probleme medicale din regiunea de sud-estul a țării. În această regiune, mortalitatea infantilă este cea mai mare din țară și de trei ori peste cea din Europa. (A.D.).