Asociatia Tasuleasa Social si Coca-Cola HBC Romania continua, pentru al treilea an consecutiv, proiectul de educatie montana Scoala de Mers pe Munte.
200 de persoane vor avea ocazia sa participe in perioada 2 august – 20 august 2017 la ateliere teoretice sau practice si la drumetii in Muntii Calimani, cu scopul de a invata sa mearga pe munte intr-un mod etic si responsabil.
In cadrul primelor doua editii ale Scolii de Mers pe Munte, organizate in 2015 si 2016, 600 de persoane dornice sa invete lectia muntelui au participat la actiunile programului. Scoala de Mers pe Munte este un proiect de educatie montana, destinat persoanelor cu varste peste 18 ani din Romania si Republica Moldova, in cadrul caruia li se prezinta cunostinte teoretice si practice, in mod structurat. Proiectul contribuie, in acest fel, la valorificarea potentialului turistic al zonei: Muntii Calimani ii intampina pe turisti cu locuri si peisaje spectaculoase, cu un parc national, o ampla retea de trasee turistice si localnici primitori.
Scoala de Mers pe Munte este un proiect sustinut financiar de Coca-Cola HBC Romania si dezvoltat de Asociatia Tasuleasa Social și se adreseaza persoanelor dornice sa isi insuseasca un stil de viata activ prin acumularea de cunostinte necesare mersului pe munte si prin punerea acestora in practica. In urma unui proces de selectie, 200 de cursanti vor participa la cursuri teoretice organizate pe parcursul a 2 zile in campusul Tasuleasa Social, cursuri urmate de 2 zile de drumetii, inclusiv campare in natura. Drumetiile se vor desfasura sub supravegherea unor instructori atestati, care au o vasta experienta.
Coca-Cola HBC Romania investește de peste 15 ani in comunitațile locale in care activeaza si contribuie la dezvoltarea durabila a acestora și la reducerea impactului asupra mediului, iar la inceputul anului 2016 a primit recunoașterea de cea mai responsabila companie din Romania. Analiza care plaseaza Coca-Cola HBC Romania pe primul loc in topul celor mai responsabile companii de pe piața locala, Romania CSR Index 2015, a luat in calcul Directiva Europeana 2014/95, Standardul de Raportare GRIG4 și Indicele de Sustenabilitate Dow Jones, care sunt cele mai complexe instrumente de raportare CSR la nivel mondial. (A.D.).