În cadrul evenimentului „Ateliere de învățare cu și despre ONG-uri”, Teach for Romania a celebrat și premiat beneficiarii „Împreună pentru educație”, un proiect care a oferit consultanță, mentorat, traininguri și management organizațional pentru 21 de ONG-uri.
Evenimentul a avut loc pe 26 februarie 2024, la București și a reunit peste 70 de reprezentanți ai sectorului nonguvernamental, participanți și la atelierele despre: Proiecte prin fonduri publice cu Oana Silion, Director Proiecte prin Fonduri Publice & Fundații Teach for Romania, Fundraising prin companii private cu Mara Niculescu, Director Comunicare, Fundraising & Advocacy Teach for Romania, Atragere de donații de la donatori individuali – atelier susținut Valentin Georgescu, fondator agenție de publicitate „2 do good” și atelierul despre Parteneriate instituționale cu Raluca Petrescu, Specialist Relații Instituționale și alumn Teach for Romania.
„Proiectul a fost un excelent prilej de a înțelege mai mult din experiența și practica Teach for Romania în câteva domenii esențiale pentru organizații – comunicare, strângere de fonduri, management financiar. Și, în același timp, de conectare cu alte organizații din domenii apropiate sau diferite de cel al nostru. A combinat foarte bine o parte teoretica cu o parte practica și chiar cu cea de consultanță unu la unu sau mentorat în care organizațiile și-au găsit în mod personalizat răspunsul la întrebările și provocările pe care le aveau”, a afirmat Anna Burtea, Fundația Inimă de Copil.
Scopul proiectului a fost să crească capacitatea ONG-urilor mici și mijlocii de a dezvolta și desfășura intervenții sustenabile, ce susțin respectarea dreptului la educație pentru copiii din comunitățile defavorizate din județele Brașov, Călărași, Ilfov, Vaslui și Iași. Mai concret, timp de 2 ani, a sprijinit dezvoltarea a 21 de ONG-uri mici și mijlocii din aceste județe, prin intervenții adaptate, în urma unei analize de nevoi, și le-a susținut în creșterea capacității de strângere de fonduri, management organizațional și managementul relațiilor cu autoritățile publice, prin training-uri, coaching și mentorat.
„Atelierul nostru a fost gândit în dimensiunea primului nivel pentru a cunoaște cum să acceseze fondurile; un atelier care să îi încurajeze pe cei din ONG-uri să facă acest lucru. Ne-am gândit că un exemplu concret de organizație este Teach for Romania care a reușit în 3 ani să poată implementa proiecte paralele, cu dimensiuni diferite, dar aceeași complexitate. Este important pentru mediul ONG să își diversifice sursele de finanțare, să nu aibă dependență de aceleași surse”, a declarant Oana Silion, Teach for Romania.
Evenimentul a marcat închiderea proiectului „Împreună pentru educație”, proiect derulat de Teach for Romania, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.